Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry (SRHS) on rautateitä ja niiden historiaa harrastavien valtakunnallinen yleisjärjestö. Seura on perustettu vuonna 1967. Se toimi vuoteen 1975 saakka nimellä Veturien Ystävät ry. Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta rautateihin ja niiden historiaan, kerätä ja tallentaa niihin liittyvää asiatietoa sekä kuva-, ääni- ja esinemateriaalia sekä harjoittaa julkaisutoimintaa. SRHS toimii yhdyssiteenä jäsenistölleen ja pitää yhteyttä muihin harrastajajärjestöihin, sekä tukee jäsenistönsä erilaista harrastustoimintaa, kuten

  • valo- ja videokuvausta
  • kuvien, postikorttien aikataulujen, matkalippujen, rautatieaiheisten postimerkkien, piirustusten, lehtien ja kirjojen keräystä
  • pienoisrautatieharrastusta
  • junaliikenteen seurantaa ja rekisteröintiä (vetovoiman ja kaluston käyttöä, ylimääräisiä ja tavallisuudesta poikkeavia junia jne.)
  • kaluston entisöintiä ja kunnostamista
  • rautatiehistorian tutkimusta ja julkaisutoimintaa

Seuran säännöt

Seuran tärkeimpänä toimintamuotona ovat kerhoillat ja retket. Kerhoiltojen ohjelmana ovat dia- ja filmiesitykset, esitelmät sekä tietojen ja kokemusten vaihto. Retket suuntautuvat kohteisiin, joihin jäsenen on muuten vaikea päästä kuten veturivarikolle, konepajoihin, henkilöliikenteeltä poistetuille rataosille ja yksityis- ja teollisuusradoille. Retkiä tehdään myös ulkomaille. Tulevista ohjelmista julkaistaan jäsenkirjeitä.

Jos olet rautatiehistorian harrastaja tai muuten kiinnostunut rautateistä olet tervetullut joukkoomme. Lue lisää!

Kirjamme on mennyt hyvin kaupaksi. Pidä kiirettä jos vielä epäröit ja tilaa kirja Kustantaja Laaksoselta ennen kuin loppuvat.


Ota yhteyttä meihin palautelomakkeella (palautekanava on tarkoitettu palautteen antamiseen SRHS ry:n toiminnasta) tai lähetä meille postia:

Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry, PL 795, 00101 HELSINKI

In English   Palaute   Liity SRHS-sähköpostirinkiin

Viimeisin päivitys: Vuoden 2019 kerhoiltojen ajankohdat (päivitetty 27.11.2018)